På osäkert vatten

Idag har jag rensat bland alla snäckor.. de där fynden att finna under lager av sand...

Jag drivs av en hat-kärlek till dessa skapelser. Å ena sidan älskar jag att leta, jämföra, spara och inreda med dem. Å andra sidan måste jag tvinga mig själv till förnekelse beträffande deras ursprung för att överhuvudtaget kunna ta i dem. Att de fantasirika skalen tidigare fungerat som tillhåll för läbbiga blötdjur & annat snusk kills my mind.

Havet var läskigt idag. Stranden var full av något som såg ut som uppblåsbara plastleksaker, men som vid en närmare titt visade sig vara små strandsatta maneter. A brände sig på en, och lite senare råkade vi, p.g.a. samme mans påhitt hamna långt utanför strandens säkerhetsgräns. Jag var skitskraj, och flaxade med armarna som en dåre för att närma mig det säkra området med åtminstone 25 meter. Trots att vattnet är det blåaste blått, även vid längre utflykter som i vårat fall, kan jag inte låta bli att panika en aning, och undra vad som egentligen rör sig djupt där nere i vattnet, bland mina fötter. Rysningar.

Det tog inte lång tid förrän en säkerhetsvakt kom paddlandes ut till oss, med varningar om hajar. Härligt...



Lånade en bild från Flickr med en s.k. "blåsmanet" på. Så här ser de alltså ut de små rackarna. Tydligen dödliga också, i sällsynta fall.. Hoppas de ger sig marsch iväg ifrån strandkanterna snarast! Men visst har de rätt läckra segel?

Kommentarer
Postat av: Therese

Du skriver så bra gumman! Puss

2008-12-10 @ 05:37:27
URL: http://theresegoesabroad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0