It's gonna be good times

image71

Vill, vill, vill, vill, vill!

Med chilinötter in front of me

Imorse åt jag tio skivor av modellen "burkbröd". Nybakat. Himmelskt. Återigen måste jag få yttra orden: Ni förstår inte.

Farmor och farfar är här. Det betyder en och två och tre omgångar Chinaschack varvat med Yatzy. Farmors handstil från det senaste besöket finns alltid att skåda överst på blocket. Så ofta spelar vi. Men mysigt är det!

Idag fikade vi ute vid Örbyhus slott.

 

Här har vi min söta farmor!

Den här jetlagen är för övrigt vidrig. Får ingen ordning på den alls. Är trött & pigg på helt fel tidpunkter! Men djupt sover jag. Kort och intensivt.

Förlåt för alla radbrytningar, men ämnena svävar fritt ikväll. Måste nämna min excitement över onsdagen.. då ett visst plan från New York ankommer till Arlanda, och ut stiger min plutt! Sedan väntar en intensiv dag då vi direkt därifrån springer på anställningsintervju för att sedan ta oss till IT-gymnasiet där bror min rusar ut vid 1-tiden. Efter det kommer det vara full gång här hemma då en massa vänner & halva släkten kommer. Vi får se vem som är vaken då...


Gamla tider.Kommentarer överflödiga.

Hett, hett, hett

Åkte in tidigt till S.A.T.S idag. Blir nog att dumpa Friskis för förstnämnda! Årskort snart. Jacob var med och tränade. Kul att se alla igen! Imorrn blir det för övrigt Stockholm för en liten date med Adina. Upptäckte en hel del förändringar i stan.. St: Persgallerian ser ju helt annorlunda ut. Fräscht & fint. Hjälp, så alla är välklädda förresten! En av de allra största skillnaderna mellan norra USA och Sverige, definitivt. Svängde in på H&M för att handla flipflops och stötte på Engla också. Roligt med finlandssvenskan..

En mer svensk dialog än dagens vilken tog plats i en central busshållplats får man leta efter.

Tant ~42: Ja, det är väl för bedrövligt hur rörigt det är på Kungsgatan. Hur är det nu, har 823:an gått eller ej? Aldrig kan man vara säker! Se, de går när de vill, bussarna.
Jag: Mmm..
Tant: Och priserna! Försöker de ruinera oss?!
Jag: Jo, det var en rejäl höjning..
Tant: (Suckar) Ibland har jag fått vänta här en hel halvtimma. Man får ju solsting... eller så fryser man ihjäl!
Jag: (Kan inte låta bli att skratta)

Hem ljuva hem

Solen skiner, himlen är blå och termometerstrecket närmar sig tjugofem. Var precis ute på en springtur med min fars techno/house i lurarna. Inget jag lyssnar på i vanliga fall, men optimalt att träna till! Gjorde riktigt bra ifrån mig idag, härligt! Väntar nu ivrigt på lite efterenergi i form av mammas kycklinggryta.. Mmm.. ni förstår inte.

This moment, this moment.


Ps. Kul att UNT finally vågar ta med min fars debattartiklar.


Flyg numero två

Det långa "nattflyget" (med avsaknat natt) gick smärtfritt. Blonde tysken Manuel, som var påväg hem efter 10 månader i Nebraska, höll mig road. Vi (läs: jag) spelade spel på hans Iphone, kollade på Juno och Old country for old men på hans MacBook, lyssnade på tysk house och talade om det socialistiska Sverige. På ett sansat sätt.

Tack för utnyttjandet, du käre vän i Lacoste-skor, Hugo-parfym och D & G-börs.

Och tack för Tobleronen.


Mardrömmen på Frankfurts flygplats

Det tidigare inlägget var bara en liten förvarning om vad som skulle komma. Fy sjutton.. Om jag mot all förmodan skulle ha några manliga läsare på den här bloggen så är dessa mer än välkomna att få höra på kvinnors lidande.

Sitter ute i solen och förundras över den gräsliga, beiga färgen på stadens taxibilar. Utanför finns inga bänkar, så de som önskar frisk luft får sitta på några hyfsat obekväma stenpålar. Känner mig mer och mer yr och sätter mig snart ner på marken. Slår på dungen och filosoferar ett tag. Plötsligt, från ingenstans, kommer ett illamående över mig. Jag är övertygad om att jag ska kräkas på någons skor i vilken sekund som helst och skyndar mig in för att förhindra en eventuell olycka. Det ena bagaget blir kvar utanför. Det är för tungt, och jag är för svag för att kunna springa in med det. Med en ilande oro över förlust av plånbok, biljett, och andra värdesaker tar jag mig in på ett restroom där alla symptom slår mig på en gång, och jag inser snart att jag drabbats av den värsta mensvärken på flera år (kanske den allra värsta till och med). Mage, rygg, ljumskar, ben... värker, värker, värker! Mår fruktansvärt illa och sjunker snart ner på golvet där jag ligger och skakar i säkert e  kvart. "Painkillers in the bag, painkillers in the bag.." är allt jag har i huvudet men mina musker lystrar inte, och jag kan inte ta mig upp. När ångesten blivit för överväldigande tvingar jag mig upp på vingliga ben och ramlar nästan av rulltrappan för att jag är så svag. Oroliga blickar. När jag kommer ut står fyra välklädda herrar med walkie-talkies runt mitt bagage och efter lite diskussioner lyckas jag övertala dem om att det är mitt. När jag kommer innanför dörren igen kollapsar jag efter några knappa meter. Mår fruktansvärt dåligt. Kan inte sitta upprätt. Ligger snart som en död fisk på golvet och vrider mig i plågor. Funderar på om livet är värt att levas om det ska vara så här och undrar hur jag i hela världen ska ta mig till min flight. Några besättningsmän stannar och frågar om de skall ringa doktorn. Det enda jag kan svara är: "Awful.. I feel awful.. I will never make it to my flight".

Det slutar med att jag får åka rullstol till min gate. Jag skämtar inte, jag kunde inte gå.

Så vad är nu lärdomen av detta? När din brud tjatar om mag/rygg-smärtor. Ge henne en Ben & Jerrys. Eller två. Det är hon värd.

Frankfjärt

Jaha. Vad har 5 minuter inne på Frankfurts flygplats lärt mig? Jo, att tyskar suger på engelska. Nog visste jag att de inte var lika kunniga som oss, med tanke på deras eviga dubbande, men att de skulle vara så här pinsamt värdelösa trodde jag inte. Hur kan man anställa folk som inte ens vet vad höger och vänster är på språket?


Nu är jag på riktigt, riktigt dåligt humör. Och allt är alla fula tyskars fel.


Dessutom luktar det fis här inne.


Mittemellan.

Nu sitter jag på Ohare och dricker Starbucks' White Chocolate Mocha- Den sista på länge. Bredvid mig sitter en ung Japan och spelar krigssspel. Flyget från Frankfurt avgår overkligt nära  den gate jag just kom in på, så jag behöver inte ta något tåg någonstans. Skönt. Tanken på att smyga sig in på granngatesen mot Los Angeles eller  Cali lockar..


Nästan lite för mycket. Sneglar till höger. Sneglar till vänster. Nu springer jag.


Eller inte. Vill ju träffa mina grodor & grodinnor när jag kommer hem!

Puss & kram, snart syns vi på stan!


Sicket arbete (?)

Är det inte lustigt det här med flygvärdinnor. Det är som ett urgammalt fenomen som aldrig riktigt moderniserats. Om någon skulle fråga mig vad för egenskaper en besättningsarbetande skall ha för att göra störst möjlig nytta inuti ett flygplan skulle jag inte rikta in mig på kunnigheten i att catwalka mellan gångarna i skyhöga klackar, eller trolla fram det bländande vita leendet i given situation. Den obligatoriska hårmunken skulle bannlysas, och muskulösa kvinnor (och herrar!) skulle lätt få företräde. Nästan för rimligt för att påpekas?


Konversation mellan mig och en liten nätt flygjänta i den plågsamma minut jag förtvivlat försökte trycka upp mitt blytunga handbagage på en hylla i den enda lediga lilla spoten- ett halvt plan ifrån min sittplats.


Flygskjärt: "You can put it here" (pekar på ett litet, litet överblivet utrymme mellan två tjockisväskor)

Jag: "UGH.. (flåsar järnet och ger en vink om ett litet finger) it's... HEAVY!!!"

Flygskjärt: "Oh, ihihi.. if you think it's heavy, then it's definitely too heavy for little me. Ihihi.. (trippar lugn iväg på sina Loubotins)


Flyg numero ett

Titta, vi flyger!


Mitt bokade flyg var inställt så jag skickades iväg mot ett nytt som avgick om 25 minuter istället. Med +bagage och övervikt tog incheckningen ett bra tag. 225 dollar i extra avgifter, aoch. Som tur var fick jag springa igenom första klassens kö för pass-kontroll, men när jag sedan kom till scanningen blev det problem och jag & min packing inhystes i ett hörn där ett krubb av påhandskade bufflar tog sig an varenda liten pryl av mitt handbagage (som var ganska så enormous). Där började svetten lacka litegrann, då flyget i det läget gick om knappa tio minuter. Tillslut släppte de ändå iväg mig och jag speedade genom gaterna innan jag sist av hela besättningen flåsade mig in i planet och dörren stängdes igen bakom mig.


Så nu sitter jag här, med mina vita lurar på huvudet (utan ikopplad mp3.. man vet ju aldrig om störningar och eh.. sådär) och ett skakande vattenglas i vänster hand. Som en stolt amerikan sitter jag här, rakryggad och med korstecknet i beredelse.


Förhoppningsvis överlever jag det här och når om ett par timmar världens största flygplats, O'hare International.

Nice. Nu säger överstepiloten att "a turbulence" väntar, så vi måste knäppa på oss bältena. Mhmhmhm..


Fina.

Oh, did I tell you about the picknick?

En surprise var planerad. En som inkluderade ögonbindel & hästar. Och lite mer. Men dagarna rann iväg fort, och när solen stod mitt på himlen en vacker dag cyklade vi ut till ett stort grönt fält och flätade armband och åt M&M-cookies istället :)

image62     

Syrsorna spelar

Déjà vu  ikväll.

Inte först klockan ett i natt var flyget från Danmark till Svealand bokat. Sista minuten as always. It was not an easy job I tell you! Tacka för att M har ett tålamod av stål. Eller något.

Mjau. Jag borstar gaddarna och har en tuschpenstattoo på svanken. Spännande.

Skulle vilja önska mig en godnattkram av en viss person just nu..

image61

Old school

Idag slängde jag iväg pengar på ett par retro styled headphones. Perfekt inför (den långa) flygresan imorgon.

Panasonic RP HTX7 heter modellen och även om de inte hunnit användas alltför flitigt ännu kan jag redan i det här stadiet intyga att ljudet är fantastiskt.

image60
Dessa limegröna var jag inne på ett tag, men i slutändan blev det ett par vita.

Resrutt

Goddag. Tänkte bara upplysa er om att vi klarade oss undan tornadon. En tvååring dog en bit bort, och åtta personer i Iowa. Nu packas det för fullt- imorgon bär det nämligen av hemåt.

Hem till Sverige.

May 27/28
15:30 Minneapolis- Chicago
18:26 Chicago- Frankfurt
14:25 Frankfurt- Copenhagen
?? Copenhagen- Stockholm ??


"Vilken pain-in-the-ass-resa!"
(Mirjam)

Thunderstorm

Hej. Jag befinner mig just nu i Minneapolis. I Appley Valley, för att vara exakt. Idag tog vi caben till Mall of America för att slösa våra sista slantar.. Urban Outfitters, Forever21 och Merzmiel tog mina. Fina grejor.

Nu spöregnar & åskar det. Kanske kommer det en tornardo och krossar den stora rutan intill mig. Det har hänt förr.

Så nu tar vi nog skydd i källaren.

Hejdå med er.

Turtur

Nähäru, Danny-man. Idag blire att kirra brännan. Så sa jag i morse, och se, det gick ju över förväntan. Fejan min är kräftröd och till och med framsida lår har fått sig en omgång. Det är inte varje dag.

Jag har fotat skateboard-kidsen och sitter nu mätt som en plätt efter the Chinese restaurant som vi åt på. Jag, Ash, Dan & Joel. Ska strax ge mig iväg till Vogel Fieldhouse för en simtur + lite workout. Ikväll tänder vi en bonfire uppe på kullen och slår upp ett tält där bredvid. Blir nog kanonmysigt.

Lägger upp lite pics från igår då vi körde lite American football..

            

En inte alltför rar upplevelse.

Ni vet de där otäcka djuren som jag visade upp en bild på förut? Tusenfotingarna med de många benen som man stöter ihop med lite här och var i den här staten? Nu börjar de bli lite väl intima.


Det är sent. Jag är först med att somna medan de andra är ute på nattäventyr. Plötsligt vaknar jag upp av en gäll röst som skriker: "GET UP! GET OUT FROM THE BED!"

Trött som jag är väljer jag att inte lystra utan istället svara med mummel och frågetecken.
"GET UP!! Please trust me. You don't wanna hear the reason. Just get up!"

Jag är envis. Inte förrän tidigare nämnde man tvingas ropa: "THERE'S A HUGE BUG IN YOUR BED!" flyger jag upp som blixten. Stapplar ut från rummet. Blundar, håller för öronen. Vill inte, inte, inte se. Men jag hör. Alla har samlats kring vad som är "the biggest bug I've ever seen". Fy sjutton.


"It just saw it coming from your hair.."

TYST! JAG VILL INTE HÖRA MER.


What's going on?

Kanske man frågar sig.

Jo, det ska jag be att få tala om. It's over. I'm done. Sex timmar spenderades igår på att rengöra min bostad från grunden. Frågar mig fortfarande hur sjutton jag lyckades få det rummet tomt..

Nu sitter jag på ett tvättställe i Ulmen. Här spelas 60-talsmusik & då och då vänder sig den skäggiga, solande farbrorn mot mig och ler.

Ashley & Stephannie har gjort tacos, så nu ska jag ta och bege mig nedåt gatan.

SummertimeInte sovit på 55 timmar

...insåg jag just. Klockan är snart sju denna klara tisdagskväll, och om en kvart bär det av mot gymmet för att memorera in femtioelva minnesverser tills imorgon (av någon anledning mer uthärdigt på en träningsmaskin).

En massa, massa, massa har jag att göra.

Ska bli spännande att se hur mycket collegestudent jag har i mig. Om jag klirrar alla dessa final-exams vill säga.


Bortrovad yuppienalle

Tomhet. hjalplos. frustration. handfallen. frenetiskt fingrande. stirrig blick. strandsatt.
Handikappad.
.......
GE MIG MIN MOBIL
nu.
nu.
nu.
!

Gårdagens outfit

image46

En stickad sak från Urban Outftters (Minneapolis)
Tee med kasettband från detsamma
& nog kommer braxorna därifrån också.
Örhängerna är däremot från H&M (Chicago)

Dagens P&L-band

The Lance. Ännu ett tillskott ifrån Dalarna. Anar vi en gnutta Dixgård-inspiration här måntro? Eller helt enkelt grundarna av hela denna genre; tidiga Beatles.

Fruktansvärt bra för övrigt. Skall icke missas.

image45

Över min döda kropp!

Hujedamej!

image44

Vad menar du nu? Trytande motivation? Det är väl an easy job att skriva en tio sidor lång analyserande uppsats om mig, Platon, på en kväll? Tideuret har bara passerat sju.. Vaddå, träna..? Istället?

*Kastar en bok i skallen på den gamle filosofen och kilar iväg till gymmet*

Håll ut.

Satt med historieböckerna till klockan fem i morse, åt brownies (bakade av plutten), och repeterade frasen "snart över, snart över.." hundra gånger om i mitt huvud.

Nu gäller det att tygla sig själv, slå på självdisciplinen och ge allt nu i det sista.
Nästa vecka är det exam week vilket betyder ett gigantiskt slutprov varje dag.

Roligt. Nu tryckte ångesten på litegrann...

På återseende!Ingen orsak.

image38

He's got a ticket to ride

June, 4th:     Detroit- New York- Stockholm
Sept, 1st:     Stockholm- New York- Detroit

image37

En spännande sommar väntar.


Nu slog det mig!

Root beer.
Sist jag drack det kunde jag inte bestamma mig for om det var en ljuvlig smakupplevelse eller om jag skulle rygga tillbaka. Det stavas nog ovana. Har aldrig sipprat nagot liknande i Sverige, men jag visste att jag kande igen det sedan tidigare under min vistelse..

"This.. this.. ahw, what is it like?? I reminds me of something!"
"It's root beer. As simple as that."

Men nu tandes lampan! Tipsades om en blandning av root beer + vaniljglass nyss in the caf, vilket var absolut kalasgott! Nagra sekunder senare fick jag en flashback fran den dar kvallen i Michigan i december, da jag och Mr A smet ivag fran MLS's ceremoni och akte till ett glasscafe istallet. Han bestallde in en glassdrink i smaken..

Just det.

image36


"Apgång"

image34

Nu, mina vänner. Nu får ni väl ge manken till och ställa er på min sida?

Okej, grym middag idag. Grymma kockar.
Mitt sällskap ville ha det som Mr A är så duktig på att säga;

"LAETTSTIIKT"

Och med det menar dem på ett vampyriskt sätt..  Blodigt.
Det sipprar, rinner och.. mer vill jag inte tänka på det.
Min mat var svart. Som det skall vara. Ultimat. Jag var nöjd.
Man vill ju inte äta rått djur. Eller hur? Håll med mig! 


If I was rechargeable, would you charge me?

Gårdagen var värd.

Vissa agerade framför kameran, andra bakom.
Det blev en snygg Bright Eyes- video.

image32

På förmiddagen höll vår käre Shinnick ett 15 minuter långt speech:

I'm not standing here today as a smoker, but as an AMERICAN!
WE'RE ALL IN HERE AMERICANS.. ehh.. except from Lovisa..

Följt av ett inte alltför lågmält flabb.

Näste talare var Mr Nate, som låg i för att ändra vår syn på Fidel Castro:

As Shinnick said, we're all americans..
- except from Lovisa!

Hey, did I destroy something for you guys?
Ganska intressant det där, att nu när vi strax före våra final exams får chansen till ett valfritt ämne så ekar nationalismen högre än den någonsin gjort tidigare. Varför måste varenda infödd amerikan alltid dra upp det faktum att de är just, ja, infödda amerikaner? På vilket sätt styrker det deras argument och talarposition?

Jag förstår inte.

Det borde varit min topic.


Dagens röstmeddelande

AHRRWRAWWW!!
So I was just calling to say hi.
Kind of. Well. Maybe. It's possible.
[...]
and then tomorrow I'll buy the ticket for Sweden.
and then I'm going to Sweden.
and once in Sweden I'm in Sweden.
I'll be in Sweden.. and once in Sweden i can..
kiss you. And when kiss you I can...
LICK YOUR FACE!


*klick*


250 g fett

Mmmmm. Har just smaskat i mig en tvåhundrafemtiogrammare Dutch Crunch: Parmesan & Garlic. Farligt gott! Igår vart det en Jalapeño & Cheddar. Satsar för fullt inför beach 2008, som ni kanske förstår.

image29   image30

Inte att jag skulle komma på tanken att överhuvudtaget handla en chipspåse till mig själv hemma i Sverige! Har nog aldrig hänt under mina 20 år som mänsklig varelse. Märkligt det där, med kulturpåverkan...

Nu väntar tjugotvå passages i BHL som ska memoreras, och det i samråd med Crosstrainern. Jajamensan!

(Idag är jag riktigt, riktigt kräftröd. Som det skall vara!)

Gorgeous day

Skippade paintboll idag och myste med min plutt istället. Helt underbart väder. Snow? Yeah, right!

                    

Vi cyklade/skatade iväg på en shoppingrunda & begav oss sedan till det berömda vattenhålet. Tog en tur till bron och tåget också.. gahh, det bara kliade i fingarna på mig när jag såg den ultimata photoshoot-miljön! Dessvärre dog mina batterier till kameran ganska snart... 

image26 

Så här får det gärna fortsätta! Sommar, sommar...

Saturday

Här sitter jag med en påse lakritsfiskar som A köpte på IKEA för ett tag sedan. Nej, hörnini, vi får allt ta och importera lite saltlakrits till våra amerikanska vänner snart tycker jag. Hur kan man leva utan detta underbara svarta?

Svängde förbi en spegel imorse och klickade in (går)dagens outfit.Leopardmönstrat linne från H&M (Chicago)
Svarta leggings, okänt
Stövlar, Wet Seal
Bag, American Apparel (Savannah)
Fake-skinnjacka, Carlings

Nu vantar detta:

* Knåpa ihop ytterligare en reaction essay
* Kolla upp information om visiting VISA's
* Käka på Rodney's Cavern
* Träffa älski vid 10 PM

Ehehe.

Sådär, nu får ni en liten inblick på toan också!

    

Skjorta med hjärtknappar, Forever 21
Svartprickiga jeans, April 77


Okej.

Det har ar sa sjukt pinsamt. Ska strax halla ett tal jag skrev for hundra ar sedan, men av olika anledningar inte hunnit halla an.. Jag dor. Det ar sadar extremt overambitost och ja.. ratontigt. Ett Ceremonial Speech. Jag haller ett oppningstal dar jag snackar om tavlor, Hendrix och Leonardo Da Vinci.

Jag kommer inte kunna halla mig for skratt. Jag kommer med djup, hogtidlig rost sjunga de inledande orden: "FRIENDS! COMPANIONS!" och sedan fnissa sonder mig av astonishmnent. Vika mig dubbel. Jag skamtar inte.


Det har ar sa himlans fornedrande!


Jo, så ere.

(Mån)dagens outfit, typ.Lagom otvättat, non-fresh hair
Tröjan är Adams
Tajtisar, April 77
Trashiga dojjor, Vagabond


Kladdigt värre

Idag har det lekts med hårvax & plattång. Lite fakedreads på plutten.. sötlök!

image15

Proppmätt efter en wünderbar Crunchwrap Supreme från Taco Bell.
How I wish we had that in Sweden! För det har vi väl inte, eller?

Kvällens to-do-list är alltför lång för att typas down. Bättre sätta startskottet redan här!

Adjöss

RSS 2.0