Innan 6.45

"Ben x"

Väldigt känslosam och bra film.


Jag visste att det var Viktor som lurade i hörnet!


Nu. Or never?

Egentligen kanske jag är fjantig ändå. Jag har ju alla möjligheter i världen att vara spontan just nu. Om inte under denna tid, så när? Jag har inget fast heltidsjobb, inga überseriösa framtidsstudier, och ja, inga barn ; )

Preliminär årsplanering:

Okt-halva nov: fortsätta jobba parallellt med studierna.
halva nov-slutet av dec: vara med min stora love i Florida.
jan-sommaren?: jobba, jobba, jobba + liten kurs, avsluta konstvet. i slutet av våren.

Känns som en relativt hållbar planering.

Jag är glad.

Nu blir det lite crunches & tillfräshing inför daten med Tess.

Som så många andra gånger.

Från irländsk pub till Terrassen, till Escobar.
Det var gårdagen.

Idag är en annan femma. Egentligen ska ska jag spela Paintball med 15 hanar. Fast. Slängde iväg ett mess till K i morse och sa att jag inte kände mig hundra. Psykiskt snarare än fysiskt, även om de två ofta flätas ihop till ett.
Jag vet inte vad jag ska göra. Eller rättare sagt, när jag ska göra det.

Påminnelselista:

2:a tentamen: 10 nov-17 nov
3:e tentamen: 15 dec- 22 dec

Nu är det snart oktober. Det har gått en månad. Och den har varit ovanligt lång. Jag vet inte om jag kan ge dig en månad, men jag kan ge dig hela min framtid...


Bom!

Fredag den 3:e oktober ställer sig Kristian Anttila på Kalmar Nations lilla scenyta för att rock loss under Boom goes the dynamite!

Denne nation, mitt forna hem.

Visst kommer ni?


Oförståelse.

Jahapp.. det var ju inte ett särskilt oväntat mottagande. Är jag hjärtlös?


(Foto: KohanArt)


Tonight.

Jag tror jag har honom på kroken.


Det här är sjukt spännande!

Men det är klart.

Det finns ju något annat som snurrar också.

Egentligen vill jag inte droppa kursen och ta in halva poängen. Det vore mycket, mycket skönare att få hela kursen gjord utan något som väntar inpå vårterminen. Har därför gjort en liten överenskommelse med kursansvarige, där jag kan få alla mina poäng redan den 22 december, istället för i mitten av januari. Då blir det Florida lite senare, vilket jag själv absolut inte har något emot. En annan kanske har det, dock.

Vi får se. Det är verkligen inget enkelt beslut. Blir ju en himla massa månader eftersom A inte får lämna landet i väst först processen (som knappt har börjat) är avslutad.  

Men förutom att mitt lilla babyface saknas, så är jag nöjd med situationen som den är just nu. Det känns riktigt, riktigt bra att jobba asset av sig parallellt med studierna. Då hinner man inte tänka så mycket. Är en del spännande moment som kommer dyka upp under hösten också.. så en större klagan ska inte utropas..

Ett, två, tre, nu.

Ja. Som sagt. Kreativiteten dalar så här dags. Stimmigheten i datasalen gör ju inte sitt för att stimulera den heller. Men jag kan ju alltid berätta lite om vad för tankegångar som springer kors & tvärs i min hjärna just nu.

Tja, först om främst har vi fått första hemtentan nu. Ja, eller egentligen är det två, då vi har studerat arkitektur och bildkonst parallellt. Jag tycker inte att det verkar alltför farligt, det svåraste kommer antagligen bli att begränsa sig till det antal sidor vi får röra oss inom.

Arkitekturuppgiften består i att tolka ett urval stadsmiljöer och deras byggnader utifrån det tidsintervall vi har behandlat under denna delkurs (bara, eh, 10 000 år..). Vi skall precisera hur begreppen privat och offentligt i sammanhanget kan förstås i relation till arkitektur i allmänhet och arkeologiska lämningar i synnerhet. Sedan ska vi även utföra en jämförande analys av ett antal konkreta exempel med hänsyn till deras exteriörutseende, samt tolka dem utifrån deras sociala och kulturella sammanhang. Slutligen ska vi föra ett resonemang om användbarheten av tidigare nämnda begrepp när man diskuterar äldre epoker.

I bildkonstuppgiften ska vi förklara och analysera den funktion bildkonsten haft under samma tidsperiod som ovan. Syfte/hur/vem/sammanhang.. Analysen måste omfatta åtminstone Mesopotamien, Egypten, Grekland, Romarriket och Bysans. Konkreta exempel på såväl måleri, skulptur och andra konstobjekt måste ges, och jämförande analyser skall ske både inom och mellan de kulturer vi ska diskutera.

Skönt, då har man fått ner det på papperet i en något kortare version ; )

Har jag slösat nog med tid nu?
Kanske.

Hoppas det var intressaaant.. ha en bra fredag!

En stund över.

Det är lustigt. I bussen, på cykeln, vandrandes på stan, under seminarier och när man ligger i sängen för att försöka sova. Då smyger de sig fram: alla bloggämnen.

Saker man vill få ur sig. Är arg på, glad över, ivrig att berätta/skapa diskussion om!

Sedan, hamnar man här framför datorn.. när man har en menlös kvart att fördriva, i väntan på minstingen.

I ett sådant ovanligt avslappnat tillstånd tar huvudet chansen att vila, och står på tomgång.

Idag, fredag.

Basgruppsmöte. Shopping m. lillebror. Posta stämplad passkopia + familjebevis. Snoka referensbok på Karin Boye. Prata med Gunnel ang. kursupplägg. Boka klippeliklipp. Ringa klockförsäkringen. Ta en tur till Fyrisund. Ut med Jacon & co.

Näsblod

...och det jobbigaste samtalet på länge.

Orkar inte skriva.

Men nu blir det moment I, II & III.
Sedan tar jag studieuppehåll och flyger till Florida.

November

Flyga över atlanten?

5007 SEK.

Ja, det skulle jag faktiskt kunna ge för en tur & retur till Florida just nu. Till värmen och till honom. Framförallt för den sistnämndes skull. Tiden går så långsamt när inget slutdatum finnes.. jag vill kunna räkna, helst på fingrarna!

När det inte går så får man lägga motivationen åt sidan, till något annat. Att spara de femtusensju kronorna till exempel. Vänta, och sedan lägga ut dem på världens finaste lägenhet..

Vaknade upp imorse av att en cirkusfascist skulle slå mig i skallen med en stekpanna! Efter den upplevelsen klev jag upp rätt raskt ur sängen, vill jag påstå. Spoke with baby, tog en powerwalk, och satte fart med ett brödbak. Sedan stan, träning, och långsiktig planering.

Vill ha dig här.Så liten! Mobilpic från USA.


Det ljuva 20-taletLast weekend. Blev inte mer än 5 bilder på hela kvällen, tråkigt nog.
Men här är hela sällskapet: (Trist att man inte ser the outfits!)

  

Lillebror fyller idag, så nu skall det firas lite.

Ha en fin dag!

A monkey needs to dance, and so do YOU!

Johnossi.

18 October 2008, Sundsvall, Sweden,
Love up North Festival

25 October 2008, Hultsfred, Sweden,
Rookiefestivalen

31 October 2008, Uddevalla, Sweden,
GG

1 November 2008, Göteborg, Sweden,
Brew House

4 November 2008, Munster, Germany,
Gleis 22

6 November 2008, Amsterdam, Holland,
Paradiso (Small Hall)

8 November 2008, Dusseldorf, Germany,
Zakk

9 November 2008, Karlsruhe, Germany,
Substage

6 November 2008, Amsterdam, Holland,
Paradiso (Small Hall)

8 November 2008, Dusseldorf, Germany,
Zakk

9 November 2008, Karlsruhe, Germany,
Substage

10 November 2008, Innsbruck, Austria,
Weekender club

11 November 2008, Salzburg, Austria,
Rockhouse

12 November 2008, Graz, Austria,
PPC Upstairs

14 November 2008, Solothrun, Switzerland,
Kofmehl

15 November 2008, Bern, Switzerland,
ISC

16 November 2008, Saarbrucken, Germany,
Roxy

17 November 2008, Hamburg, Germany,
Knust

26 November 2008, Gävle, Sweden,
Heartbreak

27 November 2008, Eskilstuna, Sweden,
Raw

28 November 2008, Borlänge, Sweden,
S2

29 November 2008, Karlstad, Sweden,
Arena

4 December 2008, Lund, Sweden,
Mejeriet

5 December 2008, Malmö, Sweden,
Debaser

10 December 2008, Stockholm, Sweden,
Kägelbanan

Det här är en lista. Inte en vanlig sådan.
Det är en lista menad för dig att tänka till.
Och sen leva. Hårt. Svettigt.
Väldigt, väldigt, väldigt
mycket rock..ÅHH. JAG VILL NU, NU, NU, NU, NUUUUU!!!!

Orden mellan rummen

Ligger här med rullgardinsögon för att checka updates på studentportalen.. måste börja att skriva i våran "Wiki" också. Arkitekturtermer. Skola 9-14 idag. Carolina Rediviva 15-19. Sedan bodypump. Helt slut. Tidigt imorgon igen..

Men imorgon blir det Snärkes. Och natten är åter igen ung...

Som om du någonsin skulle bry dig.Jag har inte glömt.

På bussen in till stan, hela världen är så underbar.

Kom efter många om och men in till stan. Längst med svartbäcksgatan låg smäckfulla Pub 19 där Jonna och bandet höll sig ifrån kylan. Det var omöjligt att prata där inne med jazzbandet som spelade, så som enda uppsalabo i sällskapet fick jag till uppgift att hitta oss ett nytt tillbo. Drog till min favorithörna vilken var perfekt. Satt där och ölade och utbytte tankar om livet ett bra tag tills Jörgen utbrister: "Ähmen grabbar, ska vi helt enkelt ta och skita i spelningen och sitta kvar här hela kvällen istället? Vi har det ju så himla trevligt!"

Sagt och gjort, Musikens hus fick klara sig utan Markus Krunegård den här kvällen och... nej, jag skojar bara. Vi satt kvar ett tag till, pöjkarna gnällde lite om att det var drogfritt, och sen säger Daniel: "Ska man dra sig kanske..." Markus: "Det är lugnt, vi spelar inte först... (tittar på klockan) OH SHIT, VI BÖRJAR OM TJUGO MINUTER!!!". Det blev race tillbaka mot Konserthuset där kön ringlade sig galet långt. Det är klart, gratis och kulturnatt, men att så här många ville se Markus & co trodde jag aldrig. Tack Jonna, för att du är kusin med basisten. Hade vi tagit kön hade vi aldrig kommit in. Logen var en av de läckraste jag sett, och jag och Jonna funderade starkt på att starta ngt eget enbart för att få ta del av den. Krunegård sätter plötsligt på sig en rödblommig.. kreation.

Daniel: "Fräsigt.. vart haru fått tag på den där?"
Markus: "Damavdelningen"

Sedan blev det lite mer panik.

Markus: "Ihhh! Mitt hårgel är SLUT! Hallå! SOS! Någon som har hårgelé??!"
Jörgen: "Jag har tandkräm"
Markus: (Smetar in håret med handkräm)

Fin spelning, men ljudet var i det värsta laget, trots soundcheck. "Sämsta spelningen någonsin!". Eftersom de stod utan hotellrum, blev det att åka tillbaka till Sthlm redan kort efter spelningens slut. Jag & Jonna gick ner på stan, där det mest vimlade av fulla ungdomar, så vi började gå mot Studentstaden för att dricka lite thé istället. Då ringer herr IT-konstult, och vi vänder på klacken och beger oss mot Saluhallen. Kaffe, väme, prat och sedan tar jag bussen hem.

Lugn kväll.


Kulturnatt

Igår hade vi vår egen gasque; jag, Jonna, Melody, Sabina, Anna & Malin. Vi hade bestämt oss för 20-talstema, och själv kom jag till Anna i en lilaglittrig skapelse med puffarmar och band i midjan tillsammans fjäder i håret, cigarettförlängare och en massa eyeliner. Käkade tacos och tog sedan taxi vidare till Norrlands, som var proppfullt, så vi tog stegen vidare til Östgöta istället, där jag fick svara på en frågequiz av vakten där.

"Vad heter Norrlands  nationstidning?"
Eh..
"Vad heter förste kurator på Norrlands?"
Uh..
"Vad hette personen du hämtade ut kårleget av på Norrlands?"
Heh..

Bredde ut en erfarenhetsförklaring om Kalmar istället, och trots bortlagt kårlegsintyg kom jag in! Hurray.

Idag får vi se vad som händer. Har lovat att öla lite med Hannes innan han åker till Japan på måndag, kanske blir det kombinerat med Krunegård tillsammans med Jonna. Vi får se. Helst vill jag nog dega i soffan. Adam ringde precis efter att ha hört med anbassaden ang. uppehållstillståndet. 8 månader. Åtta månaders vändetid är det innan någon kan ta hand om hans ärende. Aldrig att jag låter honom stanna kvar där så länge. Tur med litteraturen har jag också. P.g.a. rättighetstjafs så får inte "History of Art" säljas i Europa längre. Yes. När är det dags för kursansvarige att ta sitt ansvar när halva gruppen står utan litteratur?


Mumin.

Lång dag.

* Klockan ringer kvar i fem (eller 4:45. Det låter tidigare)
* Jobbar 7:00-13:00
* Föreläsning 14:00-17:00; Mesopotamiens bildkulturer
* Jobbintervju (den tredje i ledet) 18:30-19:45

Ska kladda ner min föreställning om konstens historia till basgruppmötet imorgon, sen sova.


Eller inte. Måste ju motionscykla också.

Glad news.

"Vi måste tyvärr meddela att nedanstående boken inte kommer att levereras till dig då den är tillfälligt slut hos vår leverantör"
Apa.

Pirr.

Gårdagen var riktigt trevlig, och idag följde vi upp det med bio; Barnhemmet. Hoppade precis ur Tessans magpirrande kärra. Tack söt för skjutsen. Hur som helst: jag måste sluta se skräckfilmer. Så säger jag varje gång, men det kan inte vara bra för hjärtat sånt här. Huvaligen, jag satt nog medhalsduken för ögonen den största delen av filmen..

Böckerna kom inte idag heller. Hopplöst. Sju kapitel ska ju vara lästa tills imorgon. Har iaf läst en fördjupningsartikel, och det är ju bättre än inget. Imorgon startar dagen med en föreläsning.. sedan fortsätter det.

Nu loggade T in på msn. Dags att boka biljetter till Herr Gustafsson.

A tree.


Rather die thin, than live fat.

Anorexi-bloggar, eller Pro-Ana-bloggar som författarna själv ofta väljer att kalla dem, har svävat runt på nätet ända sedan fenomenet "blogg" blev ett faktum. Meningarna är, och har alltid varit, delade om dessa. Vissa menar att peppen och de insprationsmenande bilderna av anorektiker/sizen zero's är direkt skadliga för de ofta unga läsarna med Nicole Richie som förebild, och säger vidare att driva sådana här bloggar inte är annat än oansvarigt. Andra står på de skrivandes sida och hävdar att alla ska ha rätten att få skriva vad de vill.

Två stora bloggar inom just det här området är Anna och Faker.

Den 24:e juni postade Anna, som flertaliga ggr varit tvångsinlagd, sitt sista inlägg. Faker, en tjej på 37 kg från Sthlms-området som bloggat regelbundet sedan 2007, har abrubt slutat skriva efter den 17:e augusti.

I kommentarerna kastas teorier och förklaringar fram och tillbaka mellan oroliga läsare. Har de två kommit till insikt om det ansvar som vilar på de stora bloggarna och slutat skriva om sitt farliga leverna i gott syfte? Eller tog deras besatthet kring den egna vikten dem till det ofrånkomliga ödet?

"I would rather die thin, than live fat"


Together, forever.

Startade dagen med (lite för) Oregano-kryddade scrambled eggs. Måste minska ner på bröd & annat kolhydratsbombat. Bli mätt på bättre grejer helt enkelt. Ska snart byta om och dra mig mot stada för att luncha med mina gamla gnagare Tess & Josefajn. Alldeles, alldeles för länge sedan. Shame on us.

Hoppas verkligen att min beställda kurslitteratur kommer idag. Har rejält mycket att plöja igenom tills på onsdag. I annat fall får jag börja med artiklarna på nätet (om jag har tålamod nog att lyckas logga mig in. gmgmgh)

Idag är det den 8:e.
Det betyder 8 månader idag.


Sorry för alla puttinuttpluttiga bilder
men det kan icke hjälpes.
Jag är ju kär.


30 dagar utmaning.

Kom precis hem ifrån stan, blev en ganska lång tids gymmande med Jäjkop. Det är inte ofta brutalångesten sitter i efter att jag sprungit/cyklat/lyft men här sitter jag, not satisfied. Vad betyder det? Jo, att nu är det dags att vända blad. Byta spår. Ta andra vägen.

När de svarta "stora" (förut baggy) jeansen kniper åt och börjar bli svåra att dra på sig, då är det bra illa. Ännu värre när man tvekar på att träffa sina vänner för att man känner sig som en stor, fet valross. Dags för en utmaning med andra ord. Det är inga stora uppoffringar det handlar om, och inga extremiteter. Bara normal skärpning. Så. Hur klaffad kan man bli på en månad? Det återstår att se. Imorgon börjar vi!

Var ut på V-dala och Velvet igår. Fördrink hos Sabina, och sen drog vi iväg. Mycket folk är en underdrift, men ju fler desto bättre, right? Var lite segt att komma iväg på intervju numoro 2 idag, men det gick prima. Fick faktiskt alldeles nyss reda på att jag kommit vidare till den 3:e och sista, avgörande.

Äh, klart jag fårt. Plöss.

Ord.

Min moster gillar att prata teflon. Det resulterar ofta i avbrutna spel. Ordrazzel är en mysfaktor som jag därtill ofta vinner i. Istället för att tumma i min väntan kan jag lika gärna skriva om min dag.

Chokladstart. Universitetshuset. Pannkakor med sylt & grädde på Carolina Rediviva. Friska stövlar. Inköp av morgondagens förfriskelser. Citron/lakrits-glass. Valnötsglass. Vienernougatsglass. Utebliven träning (Dålig kombination). Skrattgråt till överroliga livsberätterlser från -97 (men damn, vilket ordförråd jag hade). Toffefee. Litteraturutdrag. Och ännu mer mat.

Over and in.

Under and out.

//L. 


Gulligt nörderi.

Lite väl Småländskt att hålla på såhär kanske. Men så är jag ju uppvuxen där också!


Swedish Grace- Äng (År: 1930)


Anders Petter- Wallin

 

Nu är jag redo att flytta hemifrån! Puss, komsi komsi.

Slute kläm!

Okej, just nu borde jag antagligen sova. Men i alla fall;

kvällen var apkul.
25 spänn ölen är farligt.
ser fram emot fredagens gask.

Sedan fyller jag år imorgon också. Glöm inte det kära vänner!

Pratade förresten inför 80 pers idag. Som representant för morgonens granskning av Göteborgs nation blev det så. Och det gick galant. Funderar sjukt mkt över det här med kulturentreprenör. Låter skitkul.

godnatt.


Tusen svenska kronor.

Kurslitteratur är inte som nudlar. Bara 2 böcker beställda dessutom. 53 stycken kvar (jo, det är sant. Räknade nyss). Så om det var något som ganska snabbt gick upp för oss allihopa, så var det att vi inte anmält oss till någon snigelkurs. Raskt och tempo, tempo, tempo!

Riktigt kul att arkitektur står som momento no. 1.  Har ju lite försprång där när det gäller facktermer m.m. i och med att jag läste det på gymnasiet. Imorgon väntar en närstudie av Göteborgs nation med efterföljande redovisning, och på kvällen bjuder studentorganisationen "Salong" till med lite "Salongsberusning" på Smålands. Ska dra med mig Joäll.

Och ni, hoppas ni stänger av tv:n nu när tv4:as Idol visar sig på skärmarna i veckan. Smaklös och billig underhållning till ett pris som man verkligen kan fundera på om det är värt att lägga på den primitiva förnedringshumor som svenska folket nu kommer matas med vecka för vecka. Bara konceptet börjar kännas väl uttjatat vid det här laget, och förurvalen som kommer att bidra med den sedvanliga uppdelningen av talanger/tondöva/clowner börjar kännas möglig år 2008..


Det handlar om att gilla läget.

Hur svårt det än kan vara... fast idag känns det faktiskt lite, lite lättare. En gnutta sådär. Papprena är inskickade till New York; 5-6 veckor sa de. Men det är klart, hur många olika förslag har man inte fått nu? Ikväll ska det pratas- och det ordentligt. Känns bra att denna innerliga pain är ömsesidig i alla fall. Då blir jag lite tuffare & låtsas att jag kan ta alltihop med en klackspark. Fast egentligen är jag livrädd. Konstant oroad. Konstig känsla. Imorgon kör han hela vägen till Florida. Alldeles själv. Tänk om något händer? (Jag blir en jobbig morsa)

Har varit på en liten mini-utbildning om Rolltalkern idag, jobbat och tränat Aerobics & core. Svintrött. Morgondagen blir intensiv så det blir lite Marian Keys och sedan sängen tidigt. Ska framkalla lite pics också. Fick ett mess (the modern life) från skomakaren om att mina skor är färdigklackade. Najs. När man inser att man inte längre går på en klack utan järnet inunder är det nog dags. Gonatt, gonatt.


Bränner under ögonlocken.

Det här har inte varit de roligaste timmarna under mitt livs dagar. Känner mig utpumpad, matt... tom. Det gör så ont. Hela kroppen värker. Får bita ihop hela tiden för att inte gå sönder. Den sena eftermiddagen var värst. Att fotas och tvinga fram leendet som inte fanns, att få frågor och delta i diskussion fastän tankarna är någon helt annanstans..

"I think something just broke inside of me"

Det värsta är ovissheten. Jag har inga dagar att räkna ner.
Ska gå och lägga mig.. är så trött. Det har varit en slitsam dag.I'm not complete without you.


...........

05:00 åkte vi. Arlanda. 06:47 var vi hemma igen.

Det var det.

(eko?)

Det var kallt igår. Jag skulle nog till och med vilja kalla det: skitkallt. Sex grader ungefär. Jag var fullt rustad med: Mössa, vinterjacka, halsduk, vantar, tjocka strumpr. Mörkt var det också. Efter första svängen ner mot Långsjön tar gatlyktorna slut, och framför en finns bara mörker. När ficklampan slogs av var det som i Sala silvergruva, inte ens sin egen hand kunde man se. Det där svarta och jag, vi är ju inte riktigt så bra vänner.. jag var, så att säga, scared to death. Stranden står där gapandes med träd, skogdungar, lite skriande fåglar från skogen.. och vid det gamla trädhuset med omklädningsrum sitter en liten ensam glödlampa och ger ifrån sig ett skorrande ljud. Hela tiden. Tyst, tomt (får vi hoppas) och en del knaster & knak. Det var stjärnklart också. Jag saknade det i USA.

Jag pekade upp.

"Holy crap...."  (tystnad)

"HOLY CRAP, LOVISA! I haven't seen this much stars in my whole life!!"

Strax efteråt kom en fallande stjärna. Vad jag önskade får bara mitt inre veta.

Just det, när jag kom hem låg en liten present och väntade på sängen...


RSS 2.0