Alldeles for snart.

Sahar pa kvallskvisten, dagen innan..
Det borjar kannas nu.

Nu gar det upp for en att det ar pa riktigt.

Han packar, vill inte. "I don't want to anymore. I don't. I really don't!"
Graver bland dvd:er & andra svenska laromedel. Suckar, tittar hitat, fortsatter vanda pa dem en efter en..

Jag har precis hjalpt bror med laxorna. Sitter vid A's dator nu och tittar efter lgh:er. For att inte slockna alltfor snabbt sista kvallen ska jag snart traska upp for trapporna och slurpa kaffe. Sedan tar vi varsin cykel och far ner mot sjon. Gor upp eld, tar med lite dricka, myser.. sa som vi gjort sa manga ganger den har fina sommaren. Den fina sommar som snart ar over..

Blå himmel.

Här sitter en liten proppis. Beccan var här och tillsammans slukade vi min godistårta som jag kladdat ihop som ett litet avsked innan hon beger sig till Spanien igen. I'm gonna miss you, honey.

I övermorgon åker även Adam hem. Får en klump i magen när jag tänker på det. Det kommer bli tufft, framförallt då vi inte vet hur länge han kommer behöva vara kvar där. Sabla visum.

Idag tröttnade han på mitt ständigt röriga rum, och när jag kom hem ifrån träningen kände jag inte igen det.Titta, man kan t.o.m. se mitt golv!

Jag fann även lite lappar utspridda här och var...Han verkar inte alltför förtjust i mitt gamla nattlinne...Aha! Jag som alltid trott att det varit en avlastningsplatsInte på sängen? Eller högtaren? Eller köksbordet? Eller...Jag som trodde att mitt golv tjänade till detta syfteÄsch... jag ogillar bara ordet "slänga"Men.. mina Ben & Jerry's burkar måste ju också ha någonstans att bo!!!

Konstvet.

Sådär, du har man hoppat på konstvetenskapen istället då. (Krånglig)

Ikväll ska vi äta kina & bowla. Mysigt. Hejdå.

Kontext

Vad är konst (bildkonst, litteratur, musik, teater, film etc.)? Hur har det allmänna konstbegreppet vuxit fram? Vilken funktion har konsterna idag, och hur har de förändrats över tiden? Hur kan konst värderas? Hur förhåller sig de olika konstarterna till varandra? Hur förhåller sig estetiken till andra vetenskaper som har konsten och konstarterna som sitt objekt? Vad innebär "estetiseringen" av kulturen och vardagen och vilka konsekvenser får den för estetiken?

Idag började vi. Humanist-centret vid Engelska Parken är fortfarande den värsta av labyrinter. Dit gick vi dock inte först senare, efter besöket i Universitetsbyggnaden. Efter en natt med max 3 timmars sömn var inte hjärnan i topptrim för filosofiska diskussioner.. fast det var det värt. Jag, Rebecca, Adam, Karl & Richard hade varit ute på en Irländsk pub mitt i stan natten innan. Varken sett eller varit där förut. Übermysig. Återbesök? Ja.

Nu: Sova.


Finn ett fel.Titta vem som är på MLC´s startsida.

Woho. Eller nåt.

Omställning.

Dags att överge sommaren och förbereda sig för ny termin? Vaknar via automatik alltid mellan 7-9. Än så länge är himlen blå och solen är på sin plats. Bra det- idag väntar nämligen en lång dag på stan. Ska bl.a. fixa kårleg & betala nationsavgift. Överger lilla Kalmar för storebrorsan Norrlands den här gången. Var ute på Carl Philip igår med Jacob och Kristoffer. Övergick senare till Terassen. Det får mig att tänka på alla nationer som snart öppnar sina dörrar för de nya studenterna.. det kommer bli en bra höst.

P3 står på och Johnossi's 18 karat gold börjas spela.

Nostalgin bara sköljer över mig.. deras spelning i Minneapolis var en av de bästa jag sett- och då har jag sett många konserter. Alldeles magisk... ja, helt fantastisk. Pissan var piss i år. I alla fall för mig som var otäckt opepp. Kan inte någon sista-sekunden boka dem? Popaganda t.ex.

http://www.youtube.com/watch?v=tnju3KTRh5A


Chokladfyllda drops.

Har ni smakat Wrigley's Extra Delight- Caramel & Chocolate?


Inte helt fel för chokladälskare...

Painkillers.

Underbar dag. Ser ut som en ekorre med ena kinden full av nötter.. vänstra sidan är helt svullen, inte av förvaring av nötter, utan p.g.a. en söt liten visdomstand som tittar ut. I övrigt har jag liggat på soffan och krampat av period suffering hela morgonen. Livet är bra härligt.

Förutom lite mag-ben-rygg-värk även igår morse, var det annars en riktigt bra dag. Spelade fotbollsgolf & såg Amelie från Montmartre på kvällen. Favourite since the first time at the cinema.

Momi bakar sockerkaka.. luktar ljuvligt. Själv ska jag in och träna. Nu. Have a nice day!

Bom, bom, bom

Det värsta regnovädret väntade på mig när jag klev av bussen idag. Regndropparna var så ilskna att de nästan gjorde en illa. Ett skyfall, tusen smattranden. Det öste ner.

Självklart hade jag plockat ur paraplyet innan jag åkte hemifrån.

Sen hade jag ingen tröja på mig heller. För särskilt kallt var det inte. Hursom; hela vägen till Väderkvarnsgatan skulle jag, och det var illa nog att komma dit som en dränkt katt. Men värre skulle det bli. Det var nästan en badande katt som slog upp dörrarna till S.A.T.S. Inga ego-sorger här, men Uppsala har problem. Och problemet ligger vid järnvägsövergången på St: Olofsgatan, Österplan.

Bommarna var redan nere när jag kom dit. De bommar som är nere de flesta gånger man önskar komma över spåren. Snart kom ett tåg. "Skönt", tänkte jag när medan jag stod där och darrade bland folkmassan. Men bommarna förblev orörliga blockerandes alla cyklar, fotgängare och bilar som ville ta sig förbi. Jaha, ännu ett tåg. Och det är det här felet ligger: Två tåg kommer sällan snart efter varandra och det vet de flesta vana stadsbor. Stadsbor, som ofta och gärna springer omkring som myror och inte sällan ska iväg någonstans. Det finns ingen plats för väntan. Åtminstone inte den ohållbara väntan som alltför ofta infinner sig mellan två tåg.

Folk lyfter sina kassar och börjar gå. Cyklar ledes förbi mellan stolpar, och bommarna lyftes upp för att kunna ta förbi en barnvagn. Människor går. Bommarna står stilla. Skulle dessa bommar istället ha tagit en sväng upp och ner mellan tågen så hade ingen människa behövt  gå över spåren. De spår som är strängt förbjudna att beträdas (enligt skylten intill 711:e överträdaren).

Efter säkert 15 minuter lyftes bommarna upp utan att en endaste liten tågvagn hade passerat.

Förresten.. någon som lagt märkte till att våra välbekanta kajor hittat till centrum igen? Tiotusentals av dem flög över mig igårkväll. Folk pekade och genom att täcka upp halva himlen skapade de nästan en skymning och ett mörker.. I den stunden önskade jag verkligen att jag haft ett paraply med mig!

Det är inte lätt när det är svårt.

Nu har jag skrivit till Filosofiska Institutionen i alla fall.

Estetik A, 30 hp, dagtid.

Om kursen anordnas i höst, så hoppar jag på tåget! Det som avgår redan i nästa vecka. Intervjun igår gick för övrigt bra. Åtminstone kändes det så. Håller tummarna. Med cirkus 400 sökande behöver jag nog en gnutta tur också. Hoppas bara att jag inte får heltid nu när jag till sist bestämt mig för att plugga. Ödets ironi.

Det var mycket som förändrades igår. Våra planer har tagit stora steg bort ifrån var de från början stod. "Nu gäller det att ha is i magen". Men jag tror det blir bra. Kanske bättre till och med. Samtidigt känns det lite tungt och motigt med en så lång väntan..


Knaper

Adam är galen i Daim. Daimkulor, Daimbarer, Daimstrut, Marabou chokladkaka med Daimkross.. Anledningen är att denna platta bit mandelknäck icket finnes i Staterna ännu. However,

Dagens Daim är the Limited edition: Forest Fruits (Skogsbär)

     
 

Har ni smaket?


En klädnypa i bröstvårtan?

Fult ord egentligen. Nipple låter bättre.

Kanske ska göra en vardaglig update á la alla andra bloggare?

Ett köksbord. Vid ena änden sitter jag och skriver ett personligt brev inför i eftermiddag, vid andra änden sitter Adam med sin akrylfärg och drar penseln över en stenskiva som vi fann i Norge. Motivet är Floridas palmer. Det är dit den ska, snart. Pärlor hörs från mina högtalare. Oroar mig lite för en obetalbart räkning vars företag jag måste ringa snarast. Borde gå in i mitt rum och påbörja sökandet efter den. Ska skicka iväg 4 brev med ansökningar också. Fast än är jag inte säker på om jag verkligen ska hoppa Estetikprogrammet. Tiden är snart ute, men jag dras mellan förnuft och framtid.. och vilket val som är det rätta. Ska öppna den nya IKEA-katalogen och stänga av tankarna om en stund.


Den här klockan diggas. 299:-

 


Den gula & röda.

Hösten. Det är lätt att längta.

Jag har köpt en grå kappa. Den är kort med krage och knappar, och alldeles mjuk inuti. Jag har snygga stövlar också. De jag köpte i Chicago. De ska klackas om och vänta in sommaren. Sedan ska jag trä dem över mina fötter. När marken är hård och frostig. När man får hålla ett öga på kala isfläckar. När jeansen känns lite extra hårda och jag måste värma knäna med mina händer för att inte tappa känseln. När jag med rosiga kinder ser mig omkring bland röda och gula löv och ler över hur frisk luften känns.

Tittar ut genom fönstret och ser att det regnar. Upptäcker min gamla sandaler som numera är dyblöta efter också gårdagens (och gårgårdagens och gårgårgår..) skur.

Piskande vindar, blöta skor, mascara som ifrivilligt rinner nerför kinderna.

Hösten. Längtar vi verkligen?


Smoking?

Det var ingen dålig natts sömn jag fick i natt. Jag & A gick båda och la oss strax efter kl. åtta (!) igår kväll. Var helt slut efter det tuffa arbetspasset igår. Nåja, klockan sju imorse pep klockan- dags att skicka iväg bror med taxin. Nu när det är gjort står en hel lista med arbetssysslor som ska göras under förmiddagen och väntar på mig. Förhoppningsvis hinner jag smita iväg till S.A.T.S efter det är avklarat, för sedan är det dags att bege sig till Hotel Linné för arbetsintervju.

Köpte en hel drös med fotoalbum igår. Nu är jag redo att framkalla!

Kanske borde posta mer bilder på bloggen på tal om det?Baby älskar den här bilden.
Jag bara skrattar.


Killikillikill

Blöh. Är alldeles SLUT.

En klassisk nu-ska-jag-knyta-ihop-dina-armar-och-kittla-dig-tills-du-storknar-match i rå brottningsanda ägde rum på gillestugegolvet strax efter Beccan lämnat husegården. Med all säkerhet den längsta hittills, med ungefär en timma av 2 st hundratjugoprocentligt starka viljor. Benen är full av blåmärken, och känseln i vänstra armbågen är borta, men jag vann.

A´s vita tröja var genomskinlig av svett efteråt, och håret dröp av svett.

Mysigt...
 
Är det förresten någon som har en lägenhet till mig? (Här förväntas det att du svarar JA, och lämnar nycklarna till mig kvart i fem imorgon eftermiddag)


En överarbetad hjärna.

Åkte in till SATS vid åtta för att pumpa lite. Sen blev det en tur till Champagne för att planera den där. Dags att slimma till oktober? (passar ju bra att säga såhär precis efter ett smygätande av Adams flera veckor gamla godis..)

Har planerat, planerat, planerat idag. Phuh. Rätt skönt med en hemmadag, men ingen vila, ingen rast här inte! Det spöregnar återigen och Adam står ute under ett parasoll och sågar till en utetrappa till altan.

Jag behöver lite sigur rós.

Storm

Himlens mörka moln kurar ihop sig tjockt, tjockt och vindarna bråkar. Jag inbillade mig nästan på allvar att en orkan svepte över bakgården när Adam ropade mitt namn nyss. Turligt nog handlade det bara om lite arbetsuppgifter. (Paranoid, jag?)

Oj, nu spöregnar det och far min vill att jag rycker ut sladden ur datorn.

Sugen på att åka in till stan och träna nu? Nja. Eller jo. Men helst inte dyngsur. Jag är proppmätt efter en broccoli-bacon-köttfärspaj och... nu ligger en pojke på golvet och rycker i mina fötter i önskan om en "backwalk"

Knakelirygg alltså. Dags att rädda datorn. Hejdå.

Mellan mina Marianne i Mariannelund

Sitter hemma hos Pelle. Så snart jag lyckats dra ut kusselinen från kammaren där uppe traskar vi ner för gatan mot Marias lägga för frukost. Lunch? Helst vill jag sitta här och beundra huset inifrån. Här talar vi snickar-begåvning. Ska dra med mig lite tidningar (inte Slitz) att roa mig själv med medan Mia steker korvar på Sibylla. Det beror på om Beckan är hundvakt idag.

Igår fick jag numret till en vitblond isländska. Spännande planer.

RSS 2.0