Det vankas Thanksgiving

...och kalkonen är inne på sin 4:e timma. Huset ska städas och putsas, pyntet ska fram! Pumpapaj och andra festligheter förberedes medan solen steker utanför... det är en lite annorlunda känsla från förra årets Thanksgiving. Senare ska jag hjälpa Donna att sätta upp granen. Grannarna har redan dukat upp för julen. En av dem har en tre meter hög tomtekarusell på gården. Haha, måste fånga den på film när jag kommer ihåg...

Jag & Adam började dagen enligt strikta rutiner:

Upp vid åtta! Svepa starkt kaffe och belägra tennisplanen kl. nio am. Svettas i en timma följt av styrketräning i gymmet till cirka 12. Köra några vändor i den iskalla simbassängen och avsluta med chill i bubbelpoolen.

Nu är vi isär, jag och min karl. Där bröts traditionen. Fotboll för honom, mailcheck för mig.Här är en liten badkamrat of ours

Vid sidan av myrbetten.

Idag har vi...

spelat tennis. gymmat. hängt vid poolen. lirat keyboard & guitar hero. tagit bilen ut i mörka natten. ätit starka jalapeño-chips. bondat med fuss. bråkat med kablar. kollat på svenska disney-filmer. druckit bloody mary. inte förstått oss på mexikanarna. fortfarande. haft sönder en ismaskin. badat bubbel. ätit svenskt godis. gjort ett tappert försök av svensk kaffekokning.

snipp snapp snut, så var måndag slut.


SaltIdag har vi hängt på beachen, där vattnet var det blåaste blått. Det var varmt och vågorna var enorma! Flera stycken "wake-surfade", vilket verkar sjukt roligt...


Körde en runner i mörkret sen när vi kom hem. Sprang intervaller runt sjön med sittups & armhävningar i hörnen. Det var kul.. ända tills jag kvaddade ett bo tillhörande arga fire ants. En inte helt angenäm upplevelse...


...men vi snubblade åtminstone inte över någon sådan här:


Framme i Miami

Känslan att se A stå där vid bagage-upphämtningen går inte att beskriva.

Det är underbart att vara tillsammans igen.

Vaknade upp till dundrandet av en sopbil och undrade var sjutton jag var. Tittade sedan ut genom fönstret och möttes av den klarblåa himlen och alla palmer...När resten av huset har vaknat upp ska vi vandra runt här i kvarteret och bl.a. besöka gymmet. Behöver jag säga att jag är exalterad?

SNUSK på Delta Airline!

Då var man på plats. Strax bakom Business Class befinner sig jag och det säte jag tyckte var utomordentligt välplacerat ända tills jag insåg att det var den enda plats som saknar utrymme under stolen, vilket innebär att handbagaget prompt måste placeras ovanför, vilken i sin tur leder till ett evigt stå-uppande för minsta lilla förändrad sysselsättning...


Alla mina planer gick därmed i stöpet. Förutom det jag sitter på (höhö)


...men återigen till Business Class! Jag är inte avundssjuk, inte alls. Vill inte byta plats med de gamla herrarna i kostym. De blir nämligen serverade mat, direkt från flygplanets skitiga golv. Mmm. Jag önskar nästan att det vore fallet, men det undgick mig inte när jag påväg mot min plats passerade det lilla köket och min blick fångade upp händelseförloppet. En av de de välklädda flygvärdinnorna står och gör i ordning förrätten till första klassarna då plötsligt något går snett och en hög med citronklyfter kraschar mot det till synes ostädade golvet och nästan graciöst rullar sig i dess damm.. "Ajdå, det var ju synd", hinner jag tänka innan den chockerande uppföljningen kommer, innan jag hinner vända huvudet till. Som i slowmotion ser jag hur värdinnan, i en nonchalant rörelse klämmer sina beniga nävar över högen av citroner och istället för att rikta in sig mot sopkorgen, slänger i dem i de framdukade skålarna och här; här kan jag riktigt se hur den bruna smutsen lagt sig på fruktköttet- raskt och sammanbitet tar tag i skålarna och beger sig ut för att servera passagerarna på en riktigt smaklig måltid.


Snusk de luxe.


Arlanda next?

Läget i oktober: "Vi har haft 3000 människor idag och fått in hundratals ansökningar, så visst kan du lämna in ditt CV, men jag kan redan nu säga att vi egentligen står här främst för upplevelsens skull och inte är i behov av personal och..."

Dagen efter: "Intervju?!  Kan du redan i eftermiddag?"

En vecka. 4 missade samtal. Damnit.

Idag: "Jag vet att du kanske har andra planer, vet att du fått jobb i X, men jag vill att du jobbar här. Sedan att de också är aktuella, det ger jag blanka i, och det löser vi. Vi löser det, Lovisa."

Oj. Hur hantera detta nu då? Skall jag bli en pendlare? Det visar sig. Får ta en funderare på resan. Kul ändå, att saker och ting går bara man ger sig den på det!


1 dag kvar!

STATUS: PACKAR


2 dagar kvar!

...och Lovisa har låtit saxen löpa efter 16 månaders avhållsamhet.


3 dagar kvar!

...och jag ska sitta uppe hela natten och skriva tenta.

Adjöss


Sandvikare!

Är inte det här helt fantastiskt?

Haha. Vi var så små...

Så glad att vi tog oss iväg!

"Igår fick jag en sko i huvudet"

Läser ett inlägg från -05 och inser att inte mycket har förändrats.
Blir alldeles skakig av minnena.
Och det gör så ont att det är borta nu.
Videobandet.

Det jag alltid hävdat skulle vara det första jag tog med mig om huset stod i lågor.

"Igår fick jag en sko i huvudet.. på scen. eller jag fick den nog inte i huvudet förresten.. jag fick en sko på mig i alla fall. och jepson fick en loska på sig. men jag menar.. på nåt sätt så.. jag blir alltid glad när sånt händer! det handlar om Kontakt. Kontakt.. känslor. det blossar upp.. det är så intressant. en sko.. jag fick en sko på mig. varför kastade du den? du tycker inte om mig.. jag älskar dig. jag älskar dig!"

Sofia, har du den?

4 dagar kvar!

Förstår ni? Inte jag heller.

Jag känner att något lider mot sitt slut. Att ens vän börjat bli ens fiende. Retrofili, du kommer ej för evigt bliva vid min sida. Det har hänt förr. Ja, ganska många gånger förr.

Förra bloggen: Popkonst
Bloggen dessförinnan: Originellt
Äldre blogg: Popflinga

Jag är allt en liten bloggnörd.
2005. Många år sedan.

Och sedan har vi ju dagboksarkiven på lunarstorm också.

Så mycket bättre jag skrev förr!

6 dagar

Hohoho.

För var dag som går får mina egna rubriker mig att dra på smilbanden mer och mer.

Det är därför, och enbart därför jag tvingar mig själv till uppdatering vareviga dag.

Nu: kasta mig in i the methologies of art...

Brödtext! Brödtext! Brödtext!

7 dagar kvar!

En vecka. Den blåser iväg snabbt.

FRUKOST: Havregrynsgröt m. äpple & russin
LUNCH: Kycklingwraps
MIDDAG: Kycklingsallad


Sitter i tidsskriftssläsesalen för att skriva en ikonografisk analys av stilleben, och en marxistisk analys av bildkonstens bibliska motiv. Måste bli klar med det idag så att jag kan påbörja den svårare arkitekturuppgiften. Men varför så rastlös?! Tusen myror går bananas i kroppen på mig och jag kan knappt sitta still! Hm, man kanske skulle passa sig för Wayne's espresso? Nästan så man skulle behöva lite lugnande.

Läskig känsla, har nog aldrig varit med om något liknande förut.


8 dagar kvar!

Sparkade igång dagen med 50 min cross. Alltid ett lyckat sätt att starta dagen på! Framförallt när koncentration, motivation och energi fordras från morgon till kväll i tentatider som dessa. Jag tror att man sparar in på tiden rejält genom att trycka in ett träningspass i ett kanske redan späckat dagsschema. Man får så mycket tillbaka, och produktionen ger nog i många fall det dubbla med en pigg hjärna.

Tips.


9 dagar kvar!

Tiden rusar iväg! Kan knappt förstå att jag snart sitter på ett plan påväg till Miami.. och älskling.

05:30 Havregrynsgröt
06:45 Spinning, 45 min
08:00 Banan
13:30 Indisk buffé
20:00 Äpple

Du.

Jag kan inte förstå det du säger. Hart svårt att ta in, och tro på det. 
Men jag vet att jag hittat något som är finare än allt jag någonsin haft.
Och aldrig tänker jag tappa bort det.


Down

Usch, jag blir som en stor trög hög när jag inte tränat på länge.

Känner ett starkt förakt mot SATS öppettider.

BLÖH, är allt jag har att säga.

Koncentrationen dalar...

Dags att ta bussen hem.
Jobbat på bra idag, keep it up, Lovisa.Hittade min mapp med US-bilder igår.
Har som mål att framkalla dem innan jag far tillbaka:))


12 dagar kvar!

FRUKOST: Omelett, tomat + 1 banan
LUNCH: Kycklingsallad, kaffe
MELLIS: Äpple
MIDDAG: Som lunchen
MELLIS: Äpple
Övrigt: Tacochips

Nu blir det tentaskrivande så det bara ryker om det. Fort skall det gå! Supp! Supp! Supp!


Dagens outfit:Tischa: Monki
Braxor: Bik Bok
Kofta: H&M?
Hår: Snyggare än nu

Eller förra årets.
Då jag inte har något annat i lager.

Och med det säger vi godnatt:

GODNATT!


13 dagar kvar!

FRUKOST: Havregrynsgröt
LUNCH: Kebab (?!)
MIDDAG: Kycklingsallad
Övrigt: kaffe & kaka, frukt, kokosyog.

Träning
Fokus mage

Om det är något jag är svag för så är det gamla människor. Gubbar & gummor. Hasande sig fram över gatan, lite för darriga och lite för krockryggade, ger de mig alltid lite av ett värkande hjärta. De är så små och ömtåliga.. och lite för fina för det här samhället. Blir liksom rörd.. får en överbeskyddande känsla på ett sätt jag aldrig fått för något barn. Vill bli en superhjälte och rädda dem för allt farligt och ont.


Så har det alltid varit.


Kunde aldrig se Kan du vissla Johanna om jularna då det alltid resulterade i att jag låste in mig på toaletten och grät i timmar. Kvällen förstörd. Det har alltid varit något speciellt med de gamla, och jag är inte förvånad över att jag har en mor som jobbar på ålderdomshem. Det har jag också velat göra.. tills jag insåg att jag skulle bli helt knäckt om någon på boendet gick bort.


Vid busshållplatsen i stan, den vid St:Persgatan, brukar det stå en äldre dam. Hon är så liten, så liten.. bara någon meter över jorden. Med tjocka glasögon och rynkiga kinder brukar hon kisa med ögonen och lyfta upp den stickade vanten för att spana efter bussen. I väntan går hon fram och tillbaka längst med trottoaren och varje gång det kommer en buss, som hon tror är sin egen , skyndar hon fram med korta snabba steg, krokryggad och med andan i halsen. Ställer sig så nära vägen det bara är möjligt, på tå, och vinkar till busschauffören. Det visar det sig att det är fel buss, och så börjar hon gå igen, längst med trottoaren.. knyter åt sjalen runt huvudet och trippar fram på sina små fötter..

Så söt. Vill bara springa fram och krama henne, hjälpa henne på bussen, och låta henne berätta sin livshistoria hela bussredan hem..


Minns ni den natten?

"Jaha, nu förstår jag varifrån Molotov Jive fått sin inspiration", tänkte jag när jag först hörde den här låten på P3.
Det var visst Anton & gänget...

På något vänster kan jag inte låta bli att tycka de är rätt bajsnödiga med sina howlin' pelle-poser och sättet de försöker utmåla sig själva som världens största rockband på.. krascha gitarrer.. jo tjena. Hej, 1999! Ta inte ut vinsten i förskott grabbar, och kör på egna idéer.

14 dagar kvar!

FRUKOST: Yoghurt m. fingor & alldeles för mkt mackor
LUNCH: Kycklingsallad
Resten: bajs

Ja, det är ju tur att man har den metabolism man har.

Den här dagen startade ju utomordentligt pissigt redan från början och ser ut att fortsätta i samma anda dagen ut. Härligt.


15 dagar kvar!

Idag har vi vandrat runt på Nationalmuseum för att få oss en dos konstverk tolkade åt oss. Vi som ville tog oss även en titt på Trompe l'oeil-utställningen som äger rum där nu. Riktigt kul! Efteråt tog jag & Melody vår färd mot Kungshallen, och sedan blev det att bege sig hem för lite barnvaktande...

FRUKOST: Havregrynsgröt m. äppe
LUNCH: Kyckling & ris med cashewnötsås
MIDDAG: Frasvåffor
Övrigt: Knäckesvull and shit.

Träning
Vilodag.

Gatukonst tillika imponerande Trompe l'oeil

      


16 dagar kvar!

MÅNDAG

FRUKOST: Kokosyoghurt, crunchy + 2 mackor
LUN CH: Korv & bröd på IKEA
MIDDAG: Kycklingwraps
FIKA: Några Café cookies
+ Vanilla Coke (fick på posten av darling)

Träning
30 min crosstraining
60 min styrka samt. rodd

I Lassbo-anda.

Det är lustigt. Hur jag alltid föraktat sömn.. sett den enbart som ett nödvändigt måste, en form av slöseri på liv, på den dyrbara tiden. Vad ska du göra under lovet?
-Sova, svarade han.

Och jag häpnade. Kanske till och med blev lite arg. Sova. Sova?! En sådan meningslös syssla. Ett tidsfördriveri i frånvarande form. Varför? Själv hoppade jag upp ur sängen vid sex, en sovmorgon sträckte sig aldrig längre än till nio.

Så var det . Sedan, för ett år sedan ungefär, började något hända. Plötsligt var det någon som stängde av klockan på morgonen och sov vidare. Kved: "lite längre.. bara en stund till..", började lägga sig tidigt. För att sova. SOVA! Nuförtiden undrar jag vad det var för idélösa individer som inventerade gallerior och arbetsplatser. De glömde något. Platsen för en tupplur!

17 dagar kvar!

SÖNDAG

BRUNCH: Fil & knäcke
MIDDAG: Köttgryta m. potatis
MELLANMÅL: Fika.. och godis igen.

Träning
30 min crosstrainer
Rodd, löpband
samt. 45 min styrka

Känns ovant att skriva ut dagen som varit när man inte kör 100% och vanorna inte är något att hurra för. Men det peppar och är bra för motivationen. Vi får se hur det kommer att se ut under tentaveckan, nästa..


18 dagar kvar!

LÖRDAG

Frukost: Havregrynsgröt & trädgårdsäpple
Lunch: Tacos
Middag: Hamburgare
Efterrätt: Äppelpaj
Snacks: Godis

Träning
5 km powerwalk

magträning

Ibland är det allt annat än en fördel att bo hemma med en familj som hyser stor kärlek till det ätbara. (raaap) Oh well, det är ju trots allt helg. Hoppas ni kollade på världens bästa Yrrol ikväll. Nu tillbaka till Gynning och hennes "fantastiskt" (ghghgh) dags att fylla på ordförrådet?

Trevlig Halloweeen (missing trick or treat from last year..)

   

Morgonbilder.


19 dagar kvar!

FREDAG

Frukost: Päronyoghurt & crunches
Lunch: Matlåda i form av ost- och skinkpaj
Middag: Tacos
Mellanmål: Äpple från trädgården
Snacks: Ett par jordnötsringar

Träning
30 min core
45 min löpband
? min styrka


RSS 2.0